Sayılar – İlk Zülkarneyn – Rakim ve Kehf – Kehf hakkında kim bilgi verebilir

Bu rakam önemlidir: 113 kişi… Şimdi Ali İmran 113’ü yazalım.

<> 3-Ali İmran/113: Ama hepsi bir değildir. Ehlikitap içinden Allah için baş kaldıran/Allah huzurunda el bağlayan/hak ve adaleti ayakta tutan/kalkınıp yükselen bir zümre de vardır; gece saatlerinde secdelere kapanmış olarak Allah’ın ayetlerini okurlar.

 

İKİ BAĞIN ikisi de bir değildir. Bizim tercihimiz 113’dekilerdir.

Bu rakam niye önemli? Zülkarneyn KOSKOCA bir battleship içinde TEK kişi değildi! Yani neredeyse star trek gibi bir gemi içinde TEK olduğu düşünülebilir mi?

<> Hayır

Zülkarneyn sadece EKİBİN başıdır. İnsansılarla (Birinci kuşak humanoid) 83 kişilerdi >>> NUH gibi. Argonotlar gibi Ufonotlar da vardı aynı sayıda… Onun için ayetler SAYI tartışmasını İSTEMİYOR! YANİ RAKİM istemiyor. Rakam istemiyor!

Ne istiyor >>> GEOMETRİ=KEHF’ini yapın diyor!

Matematik tartışması bizi elma+armut gibi bir toplamaya götürür.

Kaç kişilerdi? Söyleyeyim; mesela 100 kişilerdi. Ama insan, insansı, hybrid, kıtmir gibi köpekler vb. bunları nasıl toplayacağız. Elma ile Armut toplanır mı?

Rakamı boşverip, bunları madde/eleman olarak KÜME‘ye almamız gerekiyor. Yani kapsamı KEHF denen geometri oluyor. Şu kadar bir topolojik uzayda şu kadar BİRİM var demek daha doğru… Elma ve armut toplanmaz ama aynı SEPETE (Kehf’e) konur.

“”Üç kişiydiler, dördüncüleri köpekleriydi” diyecekler. Şunu da diyecekler: “Beş kişiydiler, altıncıları köpekleriydi”. Gaybı taşlamaktır/bilinmeyen şey hakkında atıp tutmaktır bu. Şöyle de derler: “Yedi kişidirler, sekizincileri de köpekleridir” De ki: “Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Onlar hakkıda bilgisi olan, çok azdır” O halde, onlar hakkında yüzeysel bir tartışma dışında hiçbir çekişmeye girme. Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma“.

Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma“.

Sayıları BOŞVERİYORUZ! Allah bilir! Ama Allah’ımızın bildirdiği bir şey var: Çooook önemli!

Onlar hakkıda bilgisi olan, çok azdır“.

Böyle diyor ayet! Yani tamamen ğayb taşlanmış oluyor. Bunu kaç kişi bilebilir?

Sayalım: Mağaraya girenler, Kozaya girenler, Tarık Semasına çıkanlar ve Dabbet Arzına yerin dibine geçenler!

Başka kim bilebilir?

Onlar hakkında bilgisi olan, çok azdır” ayeti gerçekten insanlık tarihinde bunu 113 kişiden/birimden başkasının bilemeyeceği doğrultusunda…

Adam gidiyor, mağaralarda arıyor Ashabı Kehf’i… Bu Yecüc Mecüc’ü arka bahçemizde aramaya benzemek kadar komik. “Yavrum bi yol git bak bakalım, mecüc var mı oralarda?” diye çocuğunu gönderen baba-anneler halen mağara mağara dolaşıyorlar.

<> :)))

Hans von Aiberg, 26/09/2003 (192/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 192 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

192-09-startrek

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar